Ateljee DoeMee

Ateljee DoeMee is een onderdeel van Cars & Parts en bied hobbyisten – kunstenaars werkruimte en vergaderruimtes aan tegen betaalbare tarieven. Ook kan men op afspraak een workshop volgen in glas en keramiek mozaïek.

Vanwege Corona werken wij vanaf nu alleen nog op afspraak en is contact met het Ateljee DoeMee alleen mogelijk via onderstaande gegevens.

info@gerdadijkman.nl voor Ateljee DoeMee 0613203993 of 0618710575

Wie is Ateljee DoeMee

 Mijn naam is Gerda Dijkman en ben een geboren en getogen Ruurlose. Ik denk dat ik mijzelf wel als een creatieve ”bezige bij” kan omschrijven. Deze eigenschappen komen mij goed van pas in mijn baan als pedagogisch medewerker in de buiten schoolse opvang (BSO).

Het is een combinatie van creatief bezig zijn in mijn vrijetijd en de contacten met mensen waar ik mijn hobby mee kan delen. Dus doe ik dit zonder winstoogmerk.

ateljee doemee
ateljee doemee

Wat kan ik jullie zoal bieden:

Mozaïekworkshop voor volwassenen!

Hoe werkt het bij ons:

Voor mozaïeken kun je kiezen uit keramische tegels of mozaïekstenen van glas – meer informatie over hoe dit werkt leest je hieronder. Ook kun je persoonlijke objecten (materialen – vormen) meenemen en deze bewerken. 

In groepjes van minimaal 3 tot maximaal 8 personen kun je bij ons terecht voor het mozaïeken van bijv. een schaal, dienblad, spiegel, huisnummer of windlicht, maar ook andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Een werkstuk voor een aanstaande bruid – jarige of jubilaris gemaakt door één of meerdere personen is mogelijk, prijzen in overleg.

Deze workshop duurt ongeveer 4 á 5 uur en de prijzen zijn excl. het voegen omdat de werkstukken minimaal 24 uur moeten drogen.

Het voegen en lijmvrij maken kun je ook door onze vrijwilligers laten doen vanaf € 5,-  of je krijgt het voegmiddel met instructies mee naar huis en kunt het zelf afmaken.

Je  kunt kiezen uit: grote schaal (45 cm) keramiek ingelegd €35,- met glas ingelegd € 40,-

kleine schaal  keramiek ingelegd € 25,- met glas ingelegd € 30,-

klein dienblad keramiek ingelegd € 25,- met glas ingelegd € 30,-

diverse Formaten wind lichten v.a.€ 15,-

diverse styropor (piepschuim) figuren va.€ 15,-

veel formaten mdf platen voor eigen invulling,

te denken aan huisnummer, naam of eigen fantasie.

Spiegels zijn weer afhankelijk van het formaat, wel graag vooraf met ons bespreken, die hebben wij niet in alle maten op voorraad.

Tijdens de workshop is er voldoende koffie/thee of sap en altijd wat lekkers erbij. Wil je zelf wat aanvullends gebruiken dan kan dat ook na overleg met ons. Voor voorbeelden klik hier

Mozaïeken met keramische tegels:

Keramische tegels zijn er in talloze kleuren en zijn meestal glad en mat geglazuurd.
Sommige mensen vinden het werken met keramische tegels prettiger omdat de tegels groter zijn en deze daardoor meer in eigen vormen te knippen zijn. Het nadeel van een keramische tegel is, ze zijn minder slijtvast, poreus en daardoor niet vorstbestendig, en hierdoor minder/niet geschikt voor buitenprojecten.

Keramische mozaïek voorbeelden

Mozaïeken met glas

Mozaïekstenen van glas hebben dezelfde kenmerken als van glas, ze zijn sterk, slijtvast, vorst en hittebestendig en waterdicht. Ze zijn te koop in 1x1cm, 2x2cm en in 2,5×2,5cm in zeer veel kleurtinten. Ook zijn ze verkrijgbaar met goudnerfjes, met een iridiserend laagje en met glitters.

De steentjes worden los verkocht of zitten op matjes van plastic of papier geplakt. Deze kun u eenvoudig losweken door ze even in warm water te leggen. De mozaïekstenen zijn aan de voorzijde glad en aan de achterzijde geribbeld dit zorgt voor een betere hechting met de lijm.

Glasmozaïek voorbeelden

Ruimte huren voor dagbesteding.

De ruimtes die wij verhuren zijn ook uitermate geschikt voor dagbesteding van jongeren en of volwassen met en zonder beperking die iets met creativiteit of automotive hebben. Bijna alle gereedschappen voor beide takken van sport zijn hier voor aanwezig.

De prijzen voor het huren van de ruimte voor dagbesteding zijn inclusief gereedschap per persoon 49,50 per dagdeel exclusief btw.  De maximale groepsgrote varieert momenteel van 1 tot 6 personen afhankelijk om welke ruimte met welke functies het gaat. (Tenzij de RIVM richtlijnen het op dat moment  anders voorschrijft).

Contact

Bezoekers adres Ateljee Doemee 

Bleumkeskamp 5 7261 AS Ruurlo en (openingstijden alleen op afspraak via onderstaande gegevens)

info@gerdadijkman.nl of mob: 0613203993 – 0618710575

zie ook Rikie Art