Splitsing van AEH – SPTN

Splitsing van AEH – SPTN

Splitsing van AEH – SPTN. Hier de uitleg in verband met het overzetten van Stichting Algemene Export Hulp (AEH). En de Stichting Stimulering Plattelandstoerisme Nederland (SPTN). Naar zelfstandige organisaties.

  1. Wij zijn destijds onder de naam stichting Algemene Export Hulp begonnen. Dit omdat nationale en lokale overheden van ons verlangden. Dat bepaalde rechten en erkenningen aan één  rechtspersoon gekoppeld moesten zijn.
  2. En gezien het steeds moeilijker wordt. Om een bedrijf of organisatie met specifieke persoonsgebonden rechten of erkenningen. Over te dragen zijn  aan een opvolger hebben wij voor deze rechtsvorm gekozen.
  3. Zo kan men dan ook een organisatie – bedrijf inclusief verworven erkenningen en rechten. Eenvoudiger overdragen aan een derde persoon, Ook wanneer de oprichter van het bedrijf – organisatie zelf niet meer in staat is dit bij leven te regelen.

Per 01-01-2021 is dan ook de Stichting AEH inclusief DHZ autodemontage overgedragen aan (Speed Monkey Cars) – (Nick Wolsink)  En zal Cars & Parts onder zijn eigen naam verder draaien net als de Stichting SPTN.

Lees hier wat Stichting SPTN doet:

Stichting Stimulering Plattelandstoerisme Nederland (SPTN) is een non profit organisatie. En probeert toerisme in de Achterhoek (Nederland) te stimuleren. Door jonge – kunstenaars – vrijwilligers en hobbyisten samen te brengen. En te laten samen werken op diverse locaties. Ook stellen zij vergaderruimtes en werkplekken beschikbaar voor deze doelgroepen.

Voor welke doel – groepen:

Wij stellen deze ruimtes beschikbaar voor hobbyisten die interesse hebben  in oude ambachten. Zoals het zelf maken van water/melk kefir – wijn – likeur en bier. Zelfs eventueel het  verbouwen van tabak voor sigaretten – sigaren of pruimtabak. Ook staan we open voor nieuwe ideeën en zullen we gezamenlijk kijken of we deze kunnen inpassen bij lopende activiteiten. (Ook verkopen wij water kefir korrels – alleen bij overschot)(10,–)

De ruimtes worden ook geregeld  gebruikt door een groepje enthousiaste natuur liefhebbers ook wel jager genoemd. Die een oude traditie als zijnde het blazen op een jachthoorn hier met elkaar bijscholen en op pijl houden. Het blazen op een jachthoorn is zins kort in diverse landen al opgenomen in de lijst van UNESCO onder Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Net als enkele mensen die het bespelen van het wel bekende oude instrument de mondharmonica, niet thuis kunnen beoefenen, komen ook zij geregeld op onze locatie om een deuntje blazen.

Particulieren kunnen bij ons ook terecht voor kleine en lichte las en slijpwerkzaamheden aan metalenvoorwerpen. Dit wordt dan in overleg met u uitgevoerd door één van onze vrijwilligers die jaren ervaring heeft op dit gebied. Dit alles alleen op afspraak via onderstaande contactgegevens.

Tevens bieden wij jonge ondernemers bedrijfsruimte aan om een eigenbedrijf te beginnen. En wel in de auto mobiel branche – industrie voor zowel inkoop tot verkoop en van loop tot sloop. Daar naast hebben wij af en toe stageplaatsen (vakantiebaantjes) beschikbaar in het buitenland en wel voornamelijk in Ghana West Afrika.

Alleen in verband met Covid 19 op dit moment helaas even niet. . zie ook de RIVM richtlijnen

Voor Contact SPTN stichtingsptn@gmail.com – 0618710575

Kijk ook op www.ateljee-doemee.nl voor een leuke hobby of klik hier

Splitsing van AEH - SPTN
Splitsing van AEH – SPTN