Winkel Cars en Parts Ruurlo

In onze winkel vind u de producten die wij op dit moment te koop hebben. Maar kijk ook op onze pagina van de afdeling verhuur. Daar verhuren we een onkruid borstel machine voor speciale tarieven. Zie ook verhuur atelier en vergaderruimte. Dit alles alleen op telefonische afspraak. via 0031(0)618710575. of via mail info@autoexporthulp.nl

Exportdocumenten maken.

Auto export hulp

Auto Export Hulp is een VWE – RDW erkende organisatie in de achterhoek (Gelderland) voor het vrijwaren – transporteren en exporteren van voertuigen. Bij het door ons laten exporteren van een auto – boot – caravan – motorfiets – tractor –  vrachtauto of aanhanger krijgt u van ons een RDW erkend vrijwaringsbewijs. (Zie onze RDW-erkenningen nr. 69614) Dit kunnen wij voor u via de moderne digitale weg bij ons op kantoor voor u verzorgen, op verzoek ook in de avonduren. (24/7) (alleen op afspraak)

Voor wie? en mogelijkheden!

Dit doen wij ook voor derden eventueel inclusief het afsluiten van een transportverzekering voor het rijden met deze voertuigen over de openbare weg. Dit alles in zowel binnen als buitenland (bij het verzekeren en rijden over de weg dient het voertuig nog minimaal 16 dagen APK te hebben)  Is het voertuig niet meer geschikt voor APK of export dan kunnen wij bij hem voor u zorgvuldig – vakkundig  en milieu verantwoord laten demonteren en afvoeren.

Wij maken 24/7 exportdocumenten maar alleen op afspraak en binnen een afgesproken tijdslimiet, het maken van een afspraak kan telefonische via – bel 0031(0)618710575 (Voor het maken van documenten buiten kantooruren bereken wij een toeslag)

Hoe werkt Auto Export Hulp en wat mee te nemen naar ons kantoor.

1) Het gehele papieren kentekenbewijs deel 1 – 2 en 3 c.q. overschrijvingsbewijs.

2) Of een kenteken – cart met de bijbehorende 4 en 5 cijferige document codes – nummers.

3) Voor bedrijven is een tijdelijk document ook afdoende. (behoudens wanneer de koper één kenteken cart of papierenkenteken eist en geïmporteerde voertuigen dienen altijd eerst op persoonlijke titel hebben gestaan.

4) Alle nummerborden van het voertuig.

5) Exacte actuele km stand van het voertuig op dat moment.

6) Een ID kaart of paspoort van diegene die het voertuig exporteer.  Een  Rijbewijs mag ook indien de exporteur een Nederlands rijbewijs bezit.

7) En de huidige adres gegevens van de persoon die op het ID of paspoort vermeld staat.

Eventuele BMP teruggave dient u zelf bij de belastingdienst te regelen na dat het voertuig definitief geregistreerd is in het exportland.

Wat zijn de eventuele kosten.

Alleen één Exportdocument voor één voertuig naar diverse landen kosten. 10,00 euro exclusief dienstverlening. (20.–) totaal 30.–

Alleen één Transportverzekering (Groene kaart) voor 15 dagen +kentekenplaat. 75,00 euro exclusief dienstverlening. (35.–) voertuig dient minimaal 15 dagen APK te hebben. Totaal 110.–

Alleen één COC  = voertuig identificatie – type goedkeuring.  20,00 euro exclusief dienstverlening. (10.–) totaal 30.–

Extra opmerkingen en aandachtspunten:

Net geÏmporteerde voertuigen: Wanneer het te exporteren voertuig een geÏmporteerd voertuig is dan moet het voor dat we het kunnen exporteren eerst op een persoonlijke titel hebben gestaan. (geen bedrijfsvoorraad).

Kenteken Cart: Diverse landen accepteren geen papieren kenteken meer en eisen dat er een plastic kenteken cart aanwezig is. 

Een export terug draaien: kan alleen als wij dit binnen 14 dagen kunnen melden bij de RDW. En de kosten zijn dan 75,– euro. In alle andere gevallen moet het voertuig opnieuw worden ingevoerd. En bij de RDW ter keuring worden aangeboden en zijn de kosten die de RDW berekend voor uw rekening.

Een COC (type goedkeuring): kan in sommige gevallen bij oudere voertuigen niet geleverd worden en zullen via de  importeur of leverancier – fabrikant moeten worden aangevraagd.